Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάμε βόλτα στο Pickabook



Book lovers μαζευτείτε! Σας έχω το ιδανικό βιβλιοπωλείο για εσάς! Και το όνομα αυτού Pickabook

Το Pickabook είναι ένα πρωτότυπο καφεβιβλιοπωλείο στην Πετρούπολη και σίγουρα θα το λατρέψετε όσο και εγώ! 




Ανακάλυψα τυχαία το Pickabook όταν βιαζόμουν να πάρω ένα δώρο τελευταίας στιγμής για παιδικό πάρτι. Ο ιδιοκτήτης, Σταμάτης Λαδικός, με εξυπηρέτησε άψογα! Είχε όλα τα βιβλία που ήθελα να πάρω για τον μικρό μας φίλο, εντάξει ήμουν και πολύ τυχερή, και φρόντισε να μου τα στείλει εγκαίρως. Ναι, καλά καταλάβατε, το Pickabook κάνει και αποστολές! 


Όπως έχετε καταλάβει για μένα είναι πολύ σημαντικό και οι άνθρωποι πίσω από την επιχείρηση και η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι του Pickabook σε κερδίζουν με την άψογη εξυπηρέτηση τους και την προθυμεία τους. Ο πάντα ευγενικός Σταμάτης και η χαμογελαστή σύζυγος του είναι δύο εξαίρετοι άνθρωποι που σε κάνουν να νιώθεις φίλος τους και δεν σε βλέπουν σαν πορτοφόλι. Έτσι, αποφάσισα να τους γνωρίσω παραπάνω και να γράψω για αυτούς. 

Πρόκειται για ένα πολύ νέο και καλαίσθητο χώρο που λειτουργεί από τα τέλη του 2017 και όμως έχει ήδη αποκτήσει σταθερούς θαμώνες. Και λέω θαμώνες και όχι πελάτες γιατί στο Pickabook μπορείς να πιεις το αγαπημένο σου ρόφημα διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο. Τι παραπάνω να ζητήσει κάνεις; Και όμως υπάρχει και κάτι ακόμα καλύτερο! Ο χώρος είναι αυστηρά άκαπνος άρα μπορούμε να πάμε παρέα με τα παιδάκια μας, να τους διαβάσουμε ένα βιβλίο ή να ζωγραφίσουν τα μπουμπουκάκια μας στο ωραίο παιδικό τραπεζάκι τους και εμείς να απολαύσουμε το βιβλίο μας και το ρόφημα μας. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για έξοδο παρέα με τα αστεράκια σας; Εγώ όχι! 







Στο Pickabook οργανώνονται και πολλές εκδηλώσεις, κυρίως παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων. Σπουδαίοι συγγραφείς παιδικών βιβλίων έχουν παρευρεθεί στο Pickabook, όπως η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λίνα Σωτηροπούλου, η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, η Ελένη Γεωργοστάθη, ο Χρήστος Δημόπουλος και πολλοί ακόμη. Με την Μαργαρίτα Κωτσίνη από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έκαναν μια πολύ όμορφη παρουσίαση βασισμένη στο αγαπημένο παιδικό βιβλίο «Το Σποράκι ταξιδεύει» του Έρικ Καρλ όπου τα παιδιά φύτεψαν σπόρια και έρχονται μήνες μετά το πέρας της να δουν πως εκείνα μεγάλωσαν! Κάνουν ακόμη και εκδηλώσεις ενηλίκων, είτε παρουσιάσεις λογοτεχνίας είτε συναντήσεις συγγραφέων-παιδοψυχολόγων με γονείς όπως π.χ με την κυρία Σοφία Ανδρεοπούλου. Εξίσου σημαντικό είναι ότι το Pickabook από την πρώτη στιγμή πρόσφερε ένα βήμα σε συγγραφείς της περιοχής για να παρουσιάσουν το έργο τους καθώς πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουν στην τοπική κοινότητα με όποιο τρόπο μπορούν.







Είναι εντυπωσιακές οι γνώσεις του Σταμάτη και της συζύγου του γύρω από το βιβλίο αν και επαγγελματικά πριν το Pickabook δεν είχαν καμία σχέση με το βιβλίο. Πρόσφατα για τα γενέθλια της κορούλας μου αποφάσισα να δωρίσω στα παιδάκια του πάρτι μας από ένα βιβλίο. Μιλήσαμε με τον Σταμάτη, του είπα ενδιαφέροντα και ηλικίες των παιδιών καθώς και αγαπημένα θέματα και μου πρότεινε υπέροχα βιβλία με βάση το κάθε παιδί ξεχωριστά. 

Οι ιδιοκτήτες Σταμάτης και Μαρία

Όπως λέω το Pickabook είναι το «βιβλιοπωλείο της καρδιάς μου», είναι σημαντικό να μπαίνεις σε ένα χώρο και να νιώθεις άνετα αλλά και να βρίσκεις τα πάντα από βιβλία, παιδικά και ενηλίκων. Όσοι αγαπάτε το βιβλίο όσο και εγώ θα κάνετε και υπέροχες λογοτεχνικές συζητήσεις με τον Σταμάτη, η λογοτεχνία είναι μία από τις μεγάλες του αγάπες όπως σου δίνει να καταλάβεις. 



Το Pickabook είναι ένας νέος, ζεστός, όμορφος και φιλόξενος χώρος που σε κερδίζει και σε προκαλεί να το επισκεφθείς ξανά και ξανά. Τολμήστε και μία βόλτα με τα παιδάκια σας, είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε υπέροχα μικροί και μεγάλοι! 



Πληροφορίες
Αγίας Λαύρας 70,
Πετρούπολη
📞 21 1111 1064



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Μηλοτηγανίτες Υλικά: 1 μήλο τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι 1 κούπα γάλα 1.5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το μήλο, το γάλα, την κανέλα και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, σταδιακά, και παράλληλα ανακατεύουμε. Το μείγμα θέλουμε να είναι ένας παχύρευστος χυλός οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το μείγμα με την βοήθεια μιας κουτάλας.  Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180, στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Πρόταση σερβιρίσματος: Με μέλι και κανέλα! Καλή όρεξη!

ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Υλικά: 1 αυγό 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι 50ml ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο 250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25gr κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό, το μέλι και το λάδι στην δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Στην συνέχεις προσθέτουμε το γιαούρτι, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε την σόδα και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.  Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.  Τέλος ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζα. Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, αέρα, για περίπου 40 λεπτά (μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι)! *Η κουβερτούρα είναι χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε να βρείτε κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και σε ζαχαροπλαστεία που έχουν γλυκά για διαβητικούς! 

9+1 παιδικά βιβλία για την κυκλοφοριακή αγωγή

1. «Τα δεινοσαυράκια κυκλοφορούν με ασφάλεια» Περίληψη Ο Ντίκι και η Νίνα ξεκινούν για ένα νέο ταξίδι και μια μεγάλη περιπέτεια...Αυτή τη φορά τα δύο δεινοσαυράκια βρίσκονται στις λεωφόρους της πόλης και τα χάνουν βλέποντας τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα να τρέχουν βιαστικά. Θα συναντήσουν όμως το Ποδήλατο και ο φίλος τους θα αναλάβει να τους ξεναγήσει στους δρόμους και στους κανόνες τους, μαθαίνοντάς τους πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια.Ένα βιβλίο για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, με ευχάριστες δραστηριότητες για παιδιά 4 ετών και άνω. Εκδόσεις :       Καλέντης Συγγραφέας : Ευαγγελία Σιαφαρικά,                         Αναστασία Στασινοπούλου 2. «Κυκλοφοριακή αγωγή για πεζούς» Περίληψη Βιβλίο για να μάθεις με απλό τρόπο τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Έτσι θα μπορείς να μετακινείσαι με ασφάλεια ως πεζός. Περιλαμβάνει 2 σελίδες με αυτοκόλλητα! Προτεινόμενη ηλικία 5+ Εκδόσεις : Susaeta 3. «Κυκλοφοριακή αγωγή για τ
Greek Women Bloggers