Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Apple pancakes




Τα apple pancakes είναι μια τέλεια πρόταση για να φάνε τα παιδάκια σας μήλο, αν δεν το τρώνε σκέτο. Είναι πολύ νόστιμα! Επίσης, είναι τέλεια πρόταση για κολατσιό για το σχολείο! 

Υλικά:
1 τριμμένο μήλο
1 κούπα γάλα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το μήλο.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την βανίλια, το μέλι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στον πάτο του τηγανιού για να μην κολλήσουν τα pancakes ή λίγο βούτυρο, εγώ εδώ χρησιμοποίησα βούτυρο.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά (εγώ χρησιμοποίησα την κουτάλα της σούπας, δεν την ξεχείλιζα) μείγμα pancake. 
Τα pancakes είναι έτοιμα για γύρισμα όταν θα δείτε στην πάνω πλευρά να σχηματίζονται τρύπες! 

Tips: 

*Αν ο χυλός είναι νερουλός προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι, θέλουμε ο χυλός να είναι πηχτός! Εγώ στην συγκεκριμένη συνταγή έβαλα 2 κούπες αλεύρι, όπως σας έχω ήδη γράψει.

*Πριν από κάθε κουταλιά pancake να θυμάστε να σκουπίζετε λίγο τον πάτο του τηγανιού με ένα χαρτάκι και να ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο ή βούτυρο για να μην κολλήσουν!

*Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο σε λαδόκολλα, στον αέρα, στους 180, μέχρι να ροδίσουν!

Πρόταση σερβιρίσματος:
Τα σερβίρουμε με κανέλα και λίγο μέλι! Είναι πεντανόστιμα όμως ακόμα και σκέτα! 

Καλή όρεξη!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Μηλοτηγανίτες Υλικά: 1 μήλο τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι 1 κούπα γάλα 1.5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το μήλο, το γάλα, την κανέλα και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, σταδιακά, και παράλληλα ανακατεύουμε. Το μείγμα θέλουμε να είναι ένας παχύρευστος χυλός οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το μείγμα με την βοήθεια μιας κουτάλας.  Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180, στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Πρόταση σερβιρίσματος: Με μέλι και κανέλα! Καλή όρεξη!

ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Υλικά: 1 αυγό 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι 50ml ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο 250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25gr κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό, το μέλι και το λάδι στην δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Στην συνέχεις προσθέτουμε το γιαούρτι, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε την σόδα και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.  Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.  Τέλος ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζα. Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, αέρα, για περίπου 40 λεπτά (μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι)! *Η κουβερτούρα είναι χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε να βρείτε κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και σε ζαχαροπλαστεία που έχουν γλυκά για διαβητικούς! 

9+1 παιδικά βιβλία για την κυκλοφοριακή αγωγή

1. «Τα δεινοσαυράκια κυκλοφορούν με ασφάλεια» Περίληψη Ο Ντίκι και η Νίνα ξεκινούν για ένα νέο ταξίδι και μια μεγάλη περιπέτεια...Αυτή τη φορά τα δύο δεινοσαυράκια βρίσκονται στις λεωφόρους της πόλης και τα χάνουν βλέποντας τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα να τρέχουν βιαστικά. Θα συναντήσουν όμως το Ποδήλατο και ο φίλος τους θα αναλάβει να τους ξεναγήσει στους δρόμους και στους κανόνες τους, μαθαίνοντάς τους πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια.Ένα βιβλίο για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, με ευχάριστες δραστηριότητες για παιδιά 4 ετών και άνω. Εκδόσεις :       Καλέντης Συγγραφέας : Ευαγγελία Σιαφαρικά,                         Αναστασία Στασινοπούλου 2. «Κυκλοφοριακή αγωγή για πεζούς» Περίληψη Βιβλίο για να μάθεις με απλό τρόπο τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Έτσι θα μπορείς να μετακινείσαι με ασφάλεια ως πεζός. Περιλαμβάνει 2 σελίδες με αυτοκόλλητα! Προτεινόμενη ηλικία 5+ Εκδόσεις : Susaeta 3. «Κυκλοφοριακή αγωγή για τ
Greek Women Bloggers