Θέλουν γλυκάκι τα παιδάκια σας; Στο πι και φι ετοιμάστε τους μαλακά και πεντανόστιμα cookies!
Υλικά:
1 μήλο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο καρύδας
50γρ λευκό αμύγδαλο ωμό αλεσμένο
7 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου
Κανέλα
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
100γρ αλεύρι φαγόπυρου
Για το πασπάλισμα:
Σταγόνες σοκολάτας ή κανέλα ή αλεσμένο αμύγδαλο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αρχικά βάζουμε το βούτυρο με το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μήλο, το αμύγδαλο, την κανέλα, το ταχίνι (προαιρετικά λίγες σταγόνες σοκολάτας) και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα, με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο ή κανέλα ή σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170, στον αέρα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα!
*Αντί για σιρόπι σφενδάμου μπορείτε να βάλετε 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Επίσης μπορείτε αν να βάλετε κανονικό βούτυρο αν δεν έχετε καρύδας.