Τσικνοπέμπτη αύριο και είπα να σας δείξω πως θα το τσικνίσουμε εμείς! Σπιτικό σουβλάκι έχει το μενού για αύριο!
Υλικά:
1 πακέτο πίτες
Μισό κιλό κοτόπουλο κομμένο σε γύρο
1 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους
500γρ γιαούρτι στραγγιστό
5 πατάτες
Άνηθο
Λεμόνι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Κρέμα βαλσάμικο
Εκτέλεση:
Για τις πατάτες:
Αρχικά κόβουμε τις πατάτες με ένα μαντολίνο για να βγουν ομοιόμορφες και λεπτές.
Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τις λαδώνουμε, τις αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, στον αέρα, για 40 λεπτά.
Για τα μανιτάρια:
Χοντροκόβουμε τα μανιτάρια, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σερβίρουμε με κρέμα βαλσάμικο αν θέλουμε.
Για τον γύρο:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο ελαιόλαδο (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας).
Βάζουμε τον γύρο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και μαγειρεύουμε/τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Για τις πίτες:
Με ένα πινελάκι λαδώνουμε κάθε πίτα, ρίχνουμε ελάχιστο αλατάκι και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Τις βάζουμε στον ζεστό φούρνο (από τις πατάτες που είχαμε ψήσει) στον αέρα, στους 170 για 10 λεπτάκια.
Για την σως γιαουρτιού:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, ψιλοκομμένο άνηθο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) τον χυμό από 1 μικρό λεμόνι, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
*Μπορείτε να προσθέσετε/αφαιρέσετε ποσότητα υλικών ανάλογα με τα γούστα σας!
*Μόνο αυτή την φωτογραφία κατάφερα να τραβήξω! Δεν έμεινε τίποτα!
*Τα μανιτάρια είναι πολύ νόστιμα σε σουβλάκι!!!
*Η ποσότητα του γύρου βγάζει 6 χορταστικά σουβλάκια!
*Η ποσότητα για τα μανιτάρια βγάζουν 3 χορταστικά σουβλακια.
Να περάσετε καλά και καλό τσίκνισμα!