Για τις κρύες ημέρες που θα ξαναέρθουν, καθώς ο χειμώνας ακόμα δεν τελείωσε, σας έχω την παρακάτω πεντανόστιμη σούπα.
Υλικά:
3 κομμάτια μοσχάρι οσομπούκο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
2 μεγάλες πατάτες
4 καρότα
1 φλυτζάνι ρύζι νυχάκι
Αλάτι
Πιπέρι
*Ελαιόλαδο δεν πρόσθεσα γιατί το κρέας είναι λιπαρό. Αν θέλετε όμως μπορείτε να προσθέσετε λίγο.
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό (πάνω από την μέση) και βράζουμε το κρέας (σε χαμηλή φωτιά) για περίπου 2.5-3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει και να έχει ξεκολλήσει το κρέας από το κόκαλο.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κόκκαλο και στην κατσαρόλα προσθέτουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε αμέσως την κουζίνα αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
Τόσο απλά, όλα σε μία κατσαρόλα! Πολύ εύκολη συνταγή που απλά θέλει τον χρόνο της! Γευστικότατη! Δοκιμάστε την και περιμένω τις εντυπώσεις σας!
*Το ρύζι θα γίνει με το ζεστό ζουμί της σούπας και με αυτό τον τρόπο δεν θα σας λασπώσει.
*Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος τσεκάρουμε παντα το φαγητό μας μήπως χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε βρασμένο νερό, για να μην κοπεί η διαδικασία του μαγειρέματος.