Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ


Για τις κρύες ημέρες που θα ξαναέρθουν, καθώς ο χειμώνας ακόμα δεν τελείωσε, σας έχω την παρακάτω πεντανόστιμη σούπα.

Υλικά:
3 κομμάτια μοσχάρι οσομπούκο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
2 μεγάλες πατάτες
4 καρότα
1 φλυτζάνι ρύζι νυχάκι
Αλάτι 
Πιπέρι

*Ελαιόλαδο δεν πρόσθεσα γιατί το κρέας είναι λιπαρό. Αν θέλετε όμως μπορείτε να προσθέσετε λίγο.

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό (πάνω από την μέση) και βράζουμε το κρέας (σε χαμηλή φωτιά) για περίπου 2.5-3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει και να έχει ξεκολλήσει το κρέας από το κόκαλο.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κόκκαλο και στην κατσαρόλα προσθέτουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε αμέσως την κουζίνα αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.

Τόσο απλά, όλα σε μία κατσαρόλα! Πολύ εύκολη συνταγή που απλά θέλει τον χρόνο της! Γευστικότατη! Δοκιμάστε την και περιμένω τις εντυπώσεις σας! 

*Το ρύζι θα γίνει με το ζεστό ζουμί της σούπας και με αυτό τον τρόπο δεν θα σας λασπώσει.
*Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος τσεκάρουμε παντα το φαγητό μας μήπως χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε βρασμένο νερό, για να μην κοπεί η διαδικασία του μαγειρέματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Μηλοτηγανίτες Υλικά: 1 μήλο τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι 1 κούπα γάλα 1.5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το μήλο, το γάλα, την κανέλα και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, σταδιακά, και παράλληλα ανακατεύουμε. Το μείγμα θέλουμε να είναι ένας παχύρευστος χυλός οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το μείγμα με την βοήθεια μιας κουτάλας.  Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180, στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Πρόταση σερβιρίσματος: Με μέλι και κανέλα! Καλή όρεξη!

ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Υλικά: 1 αυγό 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι 50ml ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο 250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25gr κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό, το μέλι και το λάδι στην δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Στην συνέχεις προσθέτουμε το γιαούρτι, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε την σόδα και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.  Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.  Τέλος ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζα. Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, αέρα, για περίπου 40 λεπτά (μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι)! *Η κουβερτούρα είναι χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε να βρείτε κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και σε ζαχαροπλαστεία που έχουν γλυκά για διαβητικούς! 

9+1 παιδικά βιβλία για την κυκλοφοριακή αγωγή

1. «Τα δεινοσαυράκια κυκλοφορούν με ασφάλεια» Περίληψη Ο Ντίκι και η Νίνα ξεκινούν για ένα νέο ταξίδι και μια μεγάλη περιπέτεια...Αυτή τη φορά τα δύο δεινοσαυράκια βρίσκονται στις λεωφόρους της πόλης και τα χάνουν βλέποντας τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα να τρέχουν βιαστικά. Θα συναντήσουν όμως το Ποδήλατο και ο φίλος τους θα αναλάβει να τους ξεναγήσει στους δρόμους και στους κανόνες τους, μαθαίνοντάς τους πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια.Ένα βιβλίο για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, με ευχάριστες δραστηριότητες για παιδιά 4 ετών και άνω. Εκδόσεις :       Καλέντης Συγγραφέας : Ευαγγελία Σιαφαρικά,                         Αναστασία Στασινοπούλου 2. «Κυκλοφοριακή αγωγή για πεζούς» Περίληψη Βιβλίο για να μάθεις με απλό τρόπο τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Έτσι θα μπορείς να μετακινείσαι με ασφάλεια ως πεζός. Περιλαμβάνει 2 σελίδες με αυτοκόλλητα! Προτεινόμενη ηλικία 5+ Εκδόσεις : Susaeta 3. «Κυκλοφοριακή αγωγή για τ
Greek Women Bloggers