Υλικά:
Μισό κιλό κιμά κοτόπουλου
Μισό πράσο
5 καρότα
4 πατάτες
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μαιντανός (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
1 κούπα ρύζι νυχάκι (όχι ξεχειλισμένη)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, 1 τριμμένο καρότο, τον μαιντανό, λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το μισό πράσο ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε τον κιμά ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι την μέση, λάδι, αλάτι, πιπέρι, και λίγη ρίγανη.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να κοχλάσει το νερό.
Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε τα μπιφτέκια, εγώ τα έπλασα στρογγυλά.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Μόλις περάσει η ώρα ρίχνουμε τις πατάτες και τα καρότα, μην τα κόψετε μικρά κομμάτια, μεσαία προς χοντροκομμένα.
Μαγειρεύουμε άλλα 35 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις περάσουν τα 35 λεπτά αρχικά βλέπουμε αν η σούπα έχει αρκετό ζουμί, αν όχι συμπληρώνουμε βραστό νερό και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να δέσουν τα υλικά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, σβήνουμε το μάτι αμέσως και αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα.
Το ρύζι θα μαγειρευτεί με το ζεστό ζουμί και με αυτό τον τρόπο δεν θα λασπώσει καθόλου.
Σερβίρουμε την σούπα μας ζεστή με λίγο λεμόνι και τριμμένο φρέσκο πιπέρι.
Καλή όρεξη!