Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο


Το φύλλο τελικά είναι πολύ εύκολη υπόθεση! Η παρακάτω κιμαδόπιτα βγήκε πεντανόστιμη! Αξίζει να την δοκιμάσετε, ξεφεύγει από την κλασσική συνταγή κιμαδόπιτας.

Υλικά: 

Για το φύλλο:
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ελάχιστες σταγόνες ξύδι
Νερό όσο πάρει για να γίνει ζυμαράκι

Για τη γέμιση:
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/3 από ένα μικρό λάχανο ψιλοκομμένο (περιπου 1 γεμάτο βαθύ πιάτο)
2 καρότα ψιλοκομμένα
Μισό πράσσο ψιλοκομμένο
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάμι ψιλοκομμένο
Χυμό από 2 ντομάτες
4 κουταλιές της σούπας ρύζι νυχάκι
100γρ ανθότυρο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα


Εκτέλεση: 

Για το φύλλο:
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το ξύδι.
Σταδιακά ρίχνουμε νερό τόσο όσο χρειάζεται να γίνει ένα ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια.
Ζυμώνουμε καλά για τουλάχιστον ενα πεντάλεπτο αφού τα υλικά γίνουν ζύμη εύπλαστη.  
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Για να ανοίξουμε τα φύλλα αρχικά χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη. 
Παίρνουμε κάθε μέρος ξεχωριστά, αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε 2 λεπτά φύλλα με ενα μπλάστρη.

Για την γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον κιμά, το πράσο, το λάχανο και τα κρεμμύδια ανακετεύοντας συνεχώς. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό από τις ντομάτες, τα καρότα, λάδι, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και το ρύζι και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ρουφήξει τα υγρά και η σάλτσα να έχει πήξει.

*Αν οι ντομάτες δεν εβγαλαν πολύ χυμό μπορείτε να αλέσετε κιάλλη ντομάτα ή να προσθέσετε ζεστό νερό στο μαγείρεμα. Σκοπός είναι αρχικά να υπάρχει ζουμί για να μαγειρευτεί ο κιμάς και το λάχανο αλλά όχι να είναι σούπα. Στο τέλος θέλουμε να έχει μείνει ελάχιστο ζουμί. Αν όμως ξεφύγατε κ ρίξατε παραπάνω νεράκι, μαγειρέψτε τον κιμά για 10 λεπτά παραπάνω ή εναλλακτικά σουρώστε τον.

Αφού κρυώσει ο κιμάς ρίχνουμε και το ανθότυρο τριμματισμένο.


Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ, βάζουμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε από πάνω.
Στην συνέχεια βάζουμε τον κιμά.
Τέλος προσθέτουμε το 2ο φύλλο.
Κόβουμε το φύλλο που εξέχει με ένα μαχαιράκι.
Λαδώνουμε την επιφάνεια και χαράζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα ή  αέρα/πάνω-κάτω, στους 180, για περίπου 90 λεπτά. Εμένα τόσο μου πήρε για να πάρει χρώμα η επιφάνεια και για να ψηθούν τα φύλλα!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Μηλοτηγανίτες Υλικά: 1 μήλο τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι 1 κούπα γάλα 1.5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το μήλο, το γάλα, την κανέλα και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, σταδιακά, και παράλληλα ανακατεύουμε. Το μείγμα θέλουμε να είναι ένας παχύρευστος χυλός οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το μείγμα με την βοήθεια μιας κουτάλας.  Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180, στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Πρόταση σερβιρίσματος: Με μέλι και κανέλα! Καλή όρεξη!

ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Υλικά: 1 αυγό 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι 50ml ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο 250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25gr κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό, το μέλι και το λάδι στην δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Στην συνέχεις προσθέτουμε το γιαούρτι, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε την σόδα και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.  Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.  Τέλος ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζα. Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, αέρα, για περίπου 40 λεπτά (μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι)! *Η κουβερτούρα είναι χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε να βρείτε κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και σε ζαχαροπλαστεία που έχουν γλυκά για διαβητικούς! 

9+1 παιδικά βιβλία για την κυκλοφοριακή αγωγή

1. «Τα δεινοσαυράκια κυκλοφορούν με ασφάλεια» Περίληψη Ο Ντίκι και η Νίνα ξεκινούν για ένα νέο ταξίδι και μια μεγάλη περιπέτεια...Αυτή τη φορά τα δύο δεινοσαυράκια βρίσκονται στις λεωφόρους της πόλης και τα χάνουν βλέποντας τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα να τρέχουν βιαστικά. Θα συναντήσουν όμως το Ποδήλατο και ο φίλος τους θα αναλάβει να τους ξεναγήσει στους δρόμους και στους κανόνες τους, μαθαίνοντάς τους πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια.Ένα βιβλίο για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, με ευχάριστες δραστηριότητες για παιδιά 4 ετών και άνω. Εκδόσεις :       Καλέντης Συγγραφέας : Ευαγγελία Σιαφαρικά,                         Αναστασία Στασινοπούλου 2. «Κυκλοφοριακή αγωγή για πεζούς» Περίληψη Βιβλίο για να μάθεις με απλό τρόπο τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Έτσι θα μπορείς να μετακινείσαι με ασφάλεια ως πεζός. Περιλαμβάνει 2 σελίδες με αυτοκόλλητα! Προτεινόμενη ηλικία 5+ Εκδόσεις : Susaeta 3. «Κυκλοφοριακή αγωγή για τ
Greek Women Bloggers