Υλικά:
Για την μους
400gr στραγγιστό γιαούρτι
250gr μασκαρπόνε
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
70gr ζάχαρη άχνη
Για τον πουρέ μπανάνας
3 μπανάνες
70gr ζάχαρη άχνη
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Για την μους:
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε και το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
Για τον πουρέ:
Βέζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Σερβίρουμε σε στρώσεις το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει. Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
*Η ίδια εκτέλεση μπορεί να γίνει και με πουρέ φράουλας (200gr περίπου φράουλες)