Υλικά (για περίπου 28 κομμάτια)
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
130 γρ. μέλι
4 γρ. κανέλα (1 κ.γ. γεμάτο)
1/2 κ. γ. γαρύφαλλο τριμμένο
80 γρ. φρέσκο χυμό από πορτοκάλια
40γρ. φρέσκο χυμό από μανταρίνια
150 γρ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. μπέικιν
1/3 κοφτό κ. γ. σόδα
Για το σιρόπι:
235 γρ. νερό
360 γρ. μέλι
2 φλούδες από μανταρίνια μικρά
τη φλούδα από ένα πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρολίτσα και μετράμε 6 λεπτά απ΄το σημείο βρασμού.
Αφήνουμε να κρυώσει και συνεχίζουμε να φτιάξουμε τα μελομακάρονα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του αλευριού και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μία μαρίζα και η ζύμη είναι έτοιμη.
Αφήνετε να σφίξει για 10 λεπτάκια και κατόπιν πλάθετε τα μελομακάρονα σας, αν θέλετε κάνετε και σχεδιάκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα, αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρωματάκι (τα κοιτάμε κυρίως απ΄την κάτω μεριά).
Αμέσως μόλις τα βγάλουμε τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνονυμε περίπου 18-20 δευτερόλεπτα τουμπάρωντας τα συνέχεια.
Αν τα θέλετε πιο μελωμένα τα αφήνετε περισσότερο χρόνο στο σιρόπι.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με καρύδι.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με καρύδι.
Αν θέλετε μπορείτε να τα βουτήξετε στην κουβερτούρα αφού τα μελώσετε και κρυώσουν καλά.
Καλή όρεξη!
ΥΓ: φωτογραφία εντός της ημέρας παιδιά!