Υλικά:
Για την ζύμη:
1 αλεύρι των 500gr που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ρίγανη
Για την σάλτσα ντομάτας:
1 μεγάλη ντομάτα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό
Για την γέμιση:
Μισό πράσο
Τυρί τριμμένο
Αυγά
Τυρί του τοστ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά με το χέρι.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβάνη και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για ένα δεκάλεπτο.
Στην συνέχεια με ένα μπλάστρη ανοίγουμε την ζύμη και σχηματίζουμε την πίτσα.
Για την σάλτσα ντομάτας:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό από 1 μεγάλη ντομάτα, λίγο νερό, λάδι, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δεν βάζουμε πολύ νερό, σκοπός είναι η σάλτσα στο τέλος να είναι πηχτή.
*Γέμιση:
Στον πάτο της πίτσας βάζουμε σάλτσα ντομάτας.
Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το πράσο.
Απο πάνω ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο τυράκι.
Σπάμε και ρίχνουμε στην πίτσα ολόκληρα αυγά.
Προσοχή να μην τα ρίξετε πολύ άκρη. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι στα αυγά.
Σκεπάζουμε την πίτσα με τυρί του τοστ.
Δεν σκεπάζουμε τον κρόκο του αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 25-30 λεπτά, στους 180.
Καλή όρεξη!