Υλικά:
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιες της σούπας βρώμη
1 ντομάτα τριμμένη
1 καρότο τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 τριμμένο κολοκυθάκι
Χυμό από 2 μεγάλες ντομάτες
1 φλυτζάνι χυλοπίτες
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Εκτέλεση:
Για τα μπιφτέκια:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την βρώμη, την τριμμένη ντομάτα, το τριμμένο καρότο, το τριμμένο κολοκυθάκι, 1/4 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 1/4 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, λάδια, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε τον κιμά για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό από 2 ντομάτες, λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγο νερό και μαγειρεύουμε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά να δέσουν τα υλικά.
Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε και ρίχνουμε τα μπιφτέκια και μαγειρεύουμε για 60λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις περάσουν τα 60 λεπτά ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες πιπεριές και μαγειρεύουμε για άλλα 25 λεπτά.
*Φροντίζουμε τα μπιφτέκια να έχουν αρκετό ζουμί.
Για τις χυλοπίτες:
Σε μια άλλα κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό, παίρνουμε μερικές κουταλιές από την σάλτσα από τα μπιφτέκια, αν χρειάζεται συμπληρώνουμε αλάτι και πάπρικα, και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 10 λεπτά ρίχνουμε τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
*Οι χυλοπίτες θα μαγειρευτούν από την ζεστή σάλτσα και με αυτό τον τρόπο δεν θα λασπώσουν.
*Η κατσαρόλα για τις χυλοπίτες πρέπει να έχει ζουμάκι. Αν δούμε ότι οι χυλοπίτες ρούφηξαν όλο το ζουμί και δεν είναι τελείως έτοιμες, συμπληρώνουμε ζουμί από την κατσαρόλα με τα μπιφτέκια ή βραστό νερο.
Καλή όρεξη!