Υλικά:
4 μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
Παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
Μισή κίτρινη πιπεριά
Αλάτι
Ρίγανη
Πιπέρι
Για την σάλτσα ντομάτας:
1 μεγάλη ντομάτα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό
Εκτέλεση:
Για την σάλτσα ντομάτας:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό από 1 μεγάλη ντομάτα, λίγο νερό, λάδι, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δεν βάζουμε πολύ νερό, σκοπός είναι η σάλτσα στο τέλος να είναι πηχτή.
Για την πίτσα:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Παίρνουμε τα κολοκυθάκια από το μπολ ενώ παράλληλα τα στίβουμε καλά με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε ένα ταψί ενώ παράλληλα το σχηματίζουμε σε μορφή πίτσας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε πάνω στην πίτσα σάλτσα ντομάτας, την πιπεριά ψιλοκομμένη, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά.

