Υλικά:
Μισό κιλό μοσχαρίσιες μπουκίτσες από ποντίκι
2 ντομάτες αλεσμένες
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μισό ξυλάκι κανέλας
2 δαφνόφυλλα
1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο
Εκτέλεση:
Για το κρέας:
Αρχικά σε μια βαθιά κατσαρόλα γεμίζουμε νερό και βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπουκίτσες τις οποίες βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από τις 2 ντομάτες, λάδι, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και δάφνη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Για το ρύζι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κούπα ρύζι, 2 κούπες νερό, λίγο αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό.
Σερβίρουμε ρύζι και κρέας μαζί!
*Σταδιακά ελέγχουμε το κοκκινιστό μήπως χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό.
Καλή όρεξη!