Σπιτική πίτσα!
Υλικά:
Για την ζύμη:
1 αλεύρι των 500gr που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ρίγανη
Για την σάλτσα ντομάτας:
1 μεγάλη ντομάτα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά με το χέρι.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβάνη και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για ένα δεκάλεπτο.
Στην συνέχεια με ένα μπλάστρη ανοίγουμε την ζύμη και σχηματίζουμε τα ατομικά πιτσάκια ή την μεγάλη πίτσα.
Για την σάλτσα ντομάτας:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό από 1 μεγάλη ντομάτα, λίγο νερό, λάδι, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δεν βάζουμε πολύ νερό, σκοπός είναι η σάλτσα στο τέλος να είναι πηχτή.
*Γέμιση (μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε):
- Στα ατομικά πιτσάκια έχω βάλει σάλτσα ντομάτας και τυρί του τοστ.