Υλικά:
400 gr τραχανά λαχανικών
2 πατάτες
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
500gr ανθότυρο
80ml λάδι
Μισό κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι
500ml κατσικίσιο γάλα (ανάλογα με τον τραχανά μπορεί να χρειαστεί περισσότερο)
Αλάτι (αν η συνταγή προορίζεται για παιδί άνω του ενός έτους)
Εκτέλεση:
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες, το κολοκυθάκι και το καρότο.
Αφού βράσουν τα λιώνουμε με ένα πηρούνι και τα βάζουμε σε ενα μπολ στο οποίο βάζουμε και όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά, στους 180, αέρα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της τραχανόπιτας.
* Το μείγμα βγαίνει περίπου σαν χυλός.