Υλικά:
100gr ζάχαρη καρύδας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 αυγά
2 πορτοκάλια (τον χυμό τους)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
130gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο για περίπου 3-4 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα πορτοκάλια, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα μάφινς, λαδώνουμε ελαφρά αν χρειάζεται, βάζουμε από μία σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε να παει παντού το χρώμα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, στον αέρα για 20 λεπτά.
Για την βουτυρόκρεμα:
Υλικά:
30ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100gr βούτυρο
200gr ζάχαρη άχνης
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Σε ένα μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το χρώμα) και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10-15 λεπτά.
Αναμειγνύουμε ότι χρώμα θέλουμε και απλώνουμε την βουτυρόκρεμα στα μάφινς (τα οποία έχουμε αφήσει να κρυώσουν καλά).