Υλικά:
1 αυγό
1.5 κούπα γάλα
1.5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό και το γάλα και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Τέλος, βάζουμε σταδιακά το αλεύρι και παράλληλα ανακατεύουμε.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στον πάτο του τηγανιού για να μην κολλήσουν τα pancakes.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά (εγώ χρησιμοποίησα την κουτάλα της σούπας, δεν την ξεχείλιζα) μείγμα pancake.
Τα pancakes είναι έτοιμα για γύρισμα όταν θα δείτε στην πάνω πλευρά να σχηματίζονται τρύπες!
*Πριν από κάθε κουταλιά pancake να θυμάστε να σκουπίζετε λίγο τον πάτο του τηγανιού με ένα χαρτάκι και να ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν!
*Πρόταση σερβιρίσματος: με αγαπημένο μελάκι!