Υλικά:
125gr καστανή ζάχαρη
2 μήλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
125gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κανέλα
Εκτέλεση:
Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάμε καλά σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε τον χυμο πορτοκάλι, την βανίλια και 1-1.5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα μήλα (τριμμένα στον χοντρό τρίφτη) και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζα.
Λαδώνουμε ελάχιστα αν χρειάζεται μια φόρμα μάφινς, μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, στον αέρα για περίπου 45 λεπτά.