Υλικά:
1kg σαρδέλες φιλεταρισμένες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια λευκά κομμένα σε ροδέλες
250gr ανθότυρο
100gr φέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε στον πάτο μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Βάζουμε μία στρώση σαρδέλες στον πάτο, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, στρώνουμε τις ροδέλες από το ένα κρεμμύδι και από πάνω τις ροδέλες από την μία ντομάτα και ρίχνουμε ελαιόλαδο και ρίγανη.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το 2ο στρώμα.
Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε το ανθότυρο και την φέτα θρυμματισμένα, ελαιόλαδο και ρίγανη.
Σκεπάζουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60λεπτά, στους 180, στον αέρα.
Όταν περάσουν τα 60 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
*Το φαγητό δεν έχει καθόλου νερό. Το ζουμί που βλέπετε είναι από τις ντομάτες.