Υλικά:
1 συσκευασία πέννες
3 καρότα ψιλοκομμένα
3 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
30 φυλλαράκια σπανάκι καθαρισμένο
200gr ανθότυρο
Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό και μόλις κοχλάσει αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε παλι στην κατσαρόλα προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και βάζουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε περίπου 6-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο και μια κούπα γάλα και αφήνουμε τα λαχανικά να πάρουν μία βράση για περίπου 7 λεπτά, μέχρι μαλακώσουν τα λαχανικά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ανθότυρο σε τρίμματα και συμπληρώνουμε γάλα (αν χρειάζεται) τόσο μέχρι να βγει μία παχύρευστη σάλτσα, ανακατεύντας συνεχώς με ένα σύρμα.
Μαγειρεύουμε την σάλτσα μας για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια μας ανακατεύοντας καλά.