Υλικά:
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κολοκυθάκι
6 καρότα
Μισό κουνουπίδι καθαρισμένο και μισή κούπα τριμμένο κουνουπίδι
20 φύλλα καθαρισμένο σπανάκι
3 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας βρώμη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
2 ντομάτες
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την βρώμη, 1 τριμμένο καρότο, 1 τριμμένο κολοκυθάκι, το τριμμένο κουνουπίδι, το σπανάκι ψιλοκομμένο, λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τον κιμά για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις ντομάτες και λίγο νερό και τις αλέθουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ντομάτας, λάδι, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά ρίχνουμε τα μπιφτέκια και μαγειρεύουμε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις περάσει η ώρα ρίχνουμε τα καρότα και τις πατάτες, κομμένα σε μέτρια κομμάτια, και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά ρίχνουμε και τις τουφίτσες από το κουνουπίδι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
*Σταδιακά κοιτάζουμε μήπως χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό στο φαγητό μας.