Υλικά για την ζύμη:
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
500gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
Γάλα για το άλειμμα
Για την ζύμη:
Τυρί του τοστ
Γαλοπούλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μία καθαρή επιφάνεια, χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια, παίρνουμε το καθε κομμάτι χωριστά και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Με ένα τσέρκι σχηματίζουμε τα πιτάκια.
Παίρνουμε μία φέτα γαλοπούλα και βάζουμε από πάνω μία φέτα τυρί του τοστ, κόβουμε τις φέτες σε τέσσερα κομμάτια, παίρνουμε 1/4 γαλοπούλα και 1/4 τυρί τα τυλίγουμε σε ρολάκι και τα βάζουμε στο πιτάκι.
Δπλώνουμε το πιτάκι και πιέζουμε τις άκρες με ένα πηρούνι.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελείωσουν όλα τα πιτάκια.
Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα, ρίχνουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε την γέμιση με γέμιση της αρεσκείας σας ή να βάλετε ό,τι σας έχει περισσέψει.
Σχόλια