Υλικά:
1 λίτρο γάλα
8 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
7 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, την βανίλια, το σιρόπι σφενδάμου, κανέλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το γάλα και να γίνει κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πήξει το γάλα και γίνει κρέμα την τοποθετούμε σε μπολάκια και την βάζουμε αμέσως στο ψυγείο για να παγώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας σκόνη κανέλας!
* Προτιμήστε ξύλινη κουτάλα για το ανακάτεμα ή ακόμα καλύτερα σύρμα!
Σχόλια