Γρήγορο και εύκολο ζυμωτό σπιτικό ψωμάκι!
Υλικά
- 400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 σακουλάκι ξηρή μαγιά
- Νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την μαγιά και 100 ml νερό.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο. - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.
Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπωλ. Διαλύουμε σε 120ml νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ παράλληλα ζυμώνουμε.
Ζυμώνουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά. - Σε μια μέτρια ή βαθιά γάστρα στρώνουμε μια καθαρή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλέυρι.
Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε πολυ καλά την επιφάνεια με μεμβράνη. Αφήνουμε το σκεύος μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά. Όταν περάσουν τα 20 λεπτά το αφαιρούμε. - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C Κελσίου. Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Φτιάχνουμε, αν χρειάζεται, το σχήμα του ψωμιού σε καρβελάκι με τα χέρια μας. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.