Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή με φακές μέσα στα μπιφτέκια και είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε!!
Υλικά:
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές της σούπας κόκκινες φακές
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
20 φύλλα σπανάκι καθαρισμένο
4 κολοκυθάκια
5 καρότα
Θυμάρι
Λάδι
Αλάτι
3 ντομάτες
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την φακή, την βρώμη, το σπανάκι ψιλοκομμένο, τρίβουμε ένα καρότο, λάδι, αλάτι, θυμάρι και πλάθουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό από 3 ντομάτες τις οποίες έχουμε αλέσει, λάδι, αλάτι, θυμάρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν περάσουν τα 10 λεπτά βάζουμε τα μπιφτέκια και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Όταν περάσουν τα 30 λεπτά ψιλοκόβουμε στο φαγητό 4 καρότα και 4 κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά.
*Το σπανάκι θέλει πολύ καλό πλύσιμο!
Καλή όρεξη!