Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κεφάλαιο θηλασμός!

Καθώς η μικρή μου κοιμάται και με αφορμή ένα άρθρο που διάβασα, άρχισα να σκέφτομαι, πάλι, τα περί θηλασμού!

Εγώ, δυστυχώς, δεν κατάφερα να θηλάσω το παιδάκι μου παραπάνω από ένα μήνα! Και τι δεν έκανα όμως σε αυτό το μήνα για να τα καταφέρω! Ήμουν αποφασισμένη να θηλάσω όταν έμεινα έγκυος. Δεν είχα αγοράσει μπιμπερό, δεν είχα αγοράσει βραστήρα, δεν είχα αγοράσει αποστειρωτή. Ήθελα να θηλάσω, αλλά δεν τα κατάφερα. Άλλες φίλες μανούλες που τα κατάφεραν μου είπαν ότι πολύ πιθανό να μην βρήκα τους σωστούς συμβούλους θηλασμού! Μπορεί να είναι αυτό, μπορεί να κουράστηκα εγώ, μπορεί να έφταιγε η ψυχολογική πίεση που δεχόμουν από τους πάντες ότι το παιδί μου δεν χόρταινε και εγώ το ταλαιπωρούσα. Εγώ ταλαιπωρούσα το παιδί μου προσπαθώντας να καταφέρω να την θηλάσω; Μπόρει να έφταιξε κάτι από όλα αυτά, μπορεί να έφταιξαν και όλα μαζί. Το αποτέλεσμα είναι ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μου δεν τα κατάφερα και αλήθεια σας λέω προσπάθησα πολύ! 

Θαυμάζω πολύ τις μανούλες που θηλάζουν τα παιδάκια τους. Θαυμάζω πολύ και τις
μανούλες που επέλεξαν μακροχρόνιο θηλασμό και τα κατάφεραν. Μεγάλο δώρο είναι αυτό που προσφέρουν στα παιδάκια τους. Έχουμε διαβάσει τόσα πολλά για τα πλεονεκτήματα του θηλασμού. Κορίτσια μπράβο σας! 

Θαυμάζω όμως και τις άλλες μανούλες. Μανούλες όπως εγω, που προσπαθήσαμε πολύ αλλα δεν τα καταφέραμε! Θαυμάζω και τις μανούλες που έδωσαν σκονογάλα γιατί το παιδάκι τους έπρεπε να τραφεί. Θαυμάζω και αυτές τις μανούλες γιατί πραγματικά το να ετοιμάσεις σκονογάλα είναι ολόκληρη διαδικασία. Πρέπει να αποστειρώσεις μπιμπερό, να βράσεις νερό, να φτιάξεις το γάλα, να δοκιμάσεις τη θερμοκρασία και αν δεν είναι η ιδανική να το φέρεις στη σωστή. Και καλά να τα κάνουμε όλα αυτά τη μέρα. Αλλά την νύχτα; Θυμάμαι η κόρη μου τύχαινε να ξυπνήσει 3 και 4 φορές σε ένα βράδυ στην αρχή και πάντα να θέλει γάλα και εγώ να πρεπει πάντα να έχω προνοήσει να έχω καθαρά και αποστειρωμένα μπιμπερό! Πολλές αποστειρώσεις! Για να μην αναφερθώ στο κομμάτι βόλτα εκτός σπιτιού και τάισμα με σκονογάλα. 

Ο θηλασμός είναι δώρο ζωής, όλοι συμφωνούμε σε αυτό! Αλλά δεν χρειάζεται να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα, θηλάζουσες και μη θηλάζουσες! Υπήρχαν φορές που ένιωθα πίεση από άλλες μανούλες που κατάφεραν να θηλάσουν, πίεση και κριτική που εγώ δεν θήλασα. Κορίτσια, είμαστε όλες στο ίδιο στρατόπεδο! Στο στρατόπεδο που κάνουμε τα πάντα για να τραφούν τα παιδάκια μας!


Facebook: www.facebook.com/fromamommytoamommy

instagram: https://www.instagram.com/inside_motherhood/

Σχόλια

  1. Τα ιδια κ εγω... ποσο σε νιωθω... νομιζω πως ποτε δν θα το ξεπερασω οτι δν μπορεσα να θηλασω αποκλειστικα συν το οτι εκανα καισαρικη... κοντεψα να παθω καταθλιψη αναρωτουμενη τι μανα ειμαι εγω που ουτε φυσιολογικο τοκετο καταφερα ουτε θηλασμο... παρολαυτα το αγορι μου ειναι υγιεστατο... ελπιζω στο δευτερο να γινουν ολα πιο σωστα 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θήλασα και τα δύο παιδάκια μου.Το οφείλω στην μαία που μου έδωσε τις κατάλληλες συμβουλές.Να είναι καλά το κορίτσι.Αλλά βρε κορίτσια τι διαφορά έχει εμείς που θηλάσαμε από εσάς που δεν θηλάσατε;Μήπως δεν αγαπάμε όλες τα παιδάκια μας; Οι αγωνίες οι ίδιες είναι για όλες.Τα ξενύχτια.Και για όλες ο κόσμος πάντα κάτι λέει.Για εσάς γιατί δεν θηλάσατε και για μας γιατί θηλάσαμε τόσο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα!Θήλασα το γιο μου περιπου ενα χρόνο και σκόπευα να θηλασω οόοσο παει την κορη μου.Κουνια που με κουναγε...
    Γεννηθηκε πρώωρα και 45 μέρες στη θερμοκοιτιδα συνηθισε το μπιμπερο και δε δεχόταν θηλασμο με τιποτα.Επειδη όμως ειμαι απο τις τυχερες με μπόλικο, εύκολο γάλα, της έδινα με μπιμπερο αποκλειστικα το δικο μου ως 11 μηνων. Ωωωρες αγκαλιά με το θήλαστρο...
    Όλες μας είμαστε οι καλυτερες μανούλες που θα μπορουσαν να έχουν τα ζουζούνια μας, όπως κι αν τα ταΐσαμε 😉😉😊
    Φιλιά απ'το Βαθύ και χαιρετίσματα στη Μαριτα από τη Μαριέτα που παιξανε μαζί στις εκλογές 😆😆😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Μηλοτηγανίτες Υλικά: 1 μήλο τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι 1 κούπα γάλα 1.5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το μήλο, το γάλα, την κανέλα και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, σταδιακά, και παράλληλα ανακατεύουμε. Το μείγμα θέλουμε να είναι ένας παχύρευστος χυλός οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το μείγμα με την βοήθεια μιας κουτάλας.  Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180, στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Πρόταση σερβιρίσματος: Με μέλι και κανέλα! Καλή όρεξη!

ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Υλικά: 1 αυγό 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι 50ml ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο 250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25gr κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό, το μέλι και το λάδι στην δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Στην συνέχεις προσθέτουμε το γιαούρτι, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε την σόδα και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.  Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.  Τέλος ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζα. Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, αέρα, για περίπου 40 λεπτά (μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι)! *Η κουβερτούρα είναι χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε να βρείτε κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και σε ζαχαροπλαστεία που έχουν γλυκά για διαβητικούς! 

9+1 παιδικά βιβλία για την κυκλοφοριακή αγωγή

1. «Τα δεινοσαυράκια κυκλοφορούν με ασφάλεια» Περίληψη Ο Ντίκι και η Νίνα ξεκινούν για ένα νέο ταξίδι και μια μεγάλη περιπέτεια...Αυτή τη φορά τα δύο δεινοσαυράκια βρίσκονται στις λεωφόρους της πόλης και τα χάνουν βλέποντας τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα να τρέχουν βιαστικά. Θα συναντήσουν όμως το Ποδήλατο και ο φίλος τους θα αναλάβει να τους ξεναγήσει στους δρόμους και στους κανόνες τους, μαθαίνοντάς τους πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια.Ένα βιβλίο για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, με ευχάριστες δραστηριότητες για παιδιά 4 ετών και άνω. Εκδόσεις :       Καλέντης Συγγραφέας : Ευαγγελία Σιαφαρικά,                         Αναστασία Στασινοπούλου 2. «Κυκλοφοριακή αγωγή για πεζούς» Περίληψη Βιβλίο για να μάθεις με απλό τρόπο τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Έτσι θα μπορείς να μετακινείσαι με ασφάλεια ως πεζός. Περιλαμβάνει 2 σελίδες με αυτοκόλλητα! Προτεινόμενη ηλικία 5+ Εκδόσεις : Susaeta 3. «Κυκλοφοριακή αγωγή για τ
Greek Women Bloggers